Publisert Legg igjen en kommentar

Ventetid på oppkjøring

oppkjøring

Har du tenkt å ta oppkjøring i sommer? Da er det dessverre mulig at du må vente en god stund. I følge Statens vegvesen gjennomføres det flere oppkjøringer enn noen gang, men etterspørselen er større enn kapasiteten, det blir derfor en del ventetid.

Etterslep 

Etterspørselen for å ta førerprøven er for tiden stor, og ventelisten på oppkjøringer øker. Pandemien har satt begrensinger for gjennomføringen av førerprøven. Flere av Statens vegvesens kontorer har til tider under pandemien vært stengt forskjellige steder i landet, som har gjort at flere nå står i kø for å ta førerprøven. Dette merkes spesielt i de største byene. 

Rekord på gjennomførte oppkjøringer

Til tross for dette har det aldri før blitt gjennomført så mange oppkjøringer som i de fire første månedene i 2021. Hele 36.408 kjørte opp til førerkort kl. B i løpet av de fire første månedene, mens i samme periode i 2020 var det kun 25.441, og 40.885 året før.

Likevel er det mange som står i kø og som er utålmodige og ønsker å få tatt oppkjøringen så raskt som mulig. Statens vegvesen ansetter nå flere sensorer for å prøve å dekke behovet. 

Bestill oppkjøring

Når du er klar, er det kjøreskolen du bruker som bestiller oppkjøringen for deg. Kjøreskolen trenger en fullmakt fra deg for å bestille time til oppkjøring. Du gir fullmakt ved å logge inn på «Din side» på vegvesen.no.

Bestå på første forsøk

Alle som består teoriprøven og oppkjøringen på første forsøk, er med på å redusere ventetiden for andre som skal ta oppkjøring. Stryker man på teoriprøven, må man vente to uker før du kan ta en ny prøve. Stryker man på oppkjøringen må det gå fire uker før man kan prøve på nytt. Så det er mange fordeler ved å være så godt forberedt som mulig. Ta en gratis teoriprøve her for å se hvordan du ligger an med dine teori kunnskaper.

Kilde: vegvesen.no


Les også:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *