Publisert Legg igjen en kommentar

10 tips for å bestå teoriprøven

gutt som tar teoriprøven

Det er både dyrt og kjedelig å stryke på teoriprøven. Derfor er viktig å være godt forberedt. Her får du noen enkle tips før du skal ta teoriprøven.

Teoriprøven

Teoriprøven består av 45 spørsmål, og du kan ha maks 7 feil for å bestå. Stryker du på teoriprøven må det gå 14 dager før du kan ta den på nytt.

Når kan du ta teoriprøven?

For å ta teoriprøven til bil, klasse B, må du være minst 17,5år.

Før du kan ta teoriprøven må ha søkt om førerkort på forhånd. Dette er noe du kan sende inn elektronisk på Statens vegvesen sine nettsider. Husk at du også må bestille time for å ta teoriprøven.

Her kan du søke om førerkort og bestille time til teoriprøven.

1. Begynn tidlig

Jo tidligere, jo bedre. Det er helt klart en stor fordel å begynne tidlig med å øve til teoriprøven. Dette er stoff du trenger å lære deg, og øvelseskjøringen blir også lettere når du er trygg på trafikkreglene.

PS: Visste du at vi har teoriprøver med hele 3 års tilgang for kun 390,-? Den finner du her.

2. Pensum

For å bestå teoriprøven anbefaler vi at du leser pensum nøye. Det er viktig å forstå stoffet, da er det mye mindre sannsynlig at du stryker. Kjøp eller lån en teoribok i tillegg til å øve ved hjelp av våre teoriprøver. Våre teoriprøver vil gi deg en god oversikt over hva du kan og hva du bør øve mer på.

3. Skilt

Trafikkskilt er noe vi hele tiden må forholde oss til i trafikken, så det er viktig å kunne skiltene man møter på veien. Ikke glem å øve på skilt, dette er noe du vil få på teoriprøven.

4. Øv målrettet

Når du har skaffet deg en god oversikt over stoffet, er det lurt å finne ut av hva du trenger å øve mer på. Ta tak i dette, og øv målrettet på emnene du synes er vanskeligst.

5. Vær godt forberedt

Våre teoriprøver for klasse B inneholder spørsmål fra alle delene av den nyeste pensumlisten til Statens vegvesen. Det gjør at du kan få med deg alle emnene. Du kan også velge å øve på én pensumdel om gangen. På den måten kan du jobbe deg igjennom pensumet til du føler at du har kontroll.

6. Snakk med andre

Still spørsmål og snakk om trafikk med andre rundt deg. Trafikklæreren din, venner eller familie kan være gode hjelpere. Når man snakker om noe, husker man det bedre! 

7. Bruk tiden godt

Teoriprøven inneholder 45 spørsmål og du har 90 minutter. Slapp av og bruk tiden godt. 

8. Les spørsmålene nøye 

Det er fort gjort å lese litt feil eller overse detaljer i spørsmålene når man er stresset, så les spørsmålene nøye, så du er sikker på at du får med deg alt. Er du i tvil, bruk sunn fornuft. 

9. Øv så mye som mulig

For å bestå teoriprøven er det helt klart at jo mer du øver, jo bedre ligger du an til å bestå teoriprøven. Ved kjøp av tilgang til våre teoriprøver har du gode muligheter til å bestå teoriprøven.

Her kan du kjøpe tilgang.

10. Ikke mist motet

Har du strøket før, eller er redd for å stryke? Ikke mist motet. Gode forberedelser øker sjansen din for å bestå teoriprøven. Skulle du være så uheldig å stryke, er det ingen krise. Ta en dag pause, før du går i gang med øvingen igjen.

Ved kjøp av vår Gull-pakke, med tilgang i 3 måneder for 99,- får du beståttgaranti, som gjør at du får utvidet tilgang til du består teoriprøven hos Statens vegvesen😊​

Prøv vår gratis teoriprøve

Test deg selv med en gratis teoriprøve med 45 spørsmål.

Huskeliste for teoriprøven:

  • Vær godt forberedt
  • Øv på alle pensumdelene
  • Søk om førerkort
  • Bestill time til teoriprøven 
  • Husk legitimasjon
  • Ta med penger
  • Ta deg god tid og pust med magen😊​

Hva noen av våre kunder sier:

Kan anbefale

Jeg har bestått teoriprøven hos vegvesenet på første forsøk. Jeg er veldig fornøyd med relevante spørsmål som vekker interesse og gir rik informasjon om alt av trafikk teori, som jeg kan anbefale alle å bruke for å ta teoriprøven.
Lena Kalsnes

Gode og billige teoriprøver

Tusen takk for gode og billige teoriprøver med lang abonnements-tid. Det hjalp veldig. Og jeg har bestått teoriprøven. Jeg fikk 4 feil.
Merhawit Tesffay

Kilde: teoritentamen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *