Publisert Legg igjen en kommentar

10 tips for å bestå teoriprøven

gutt som tar teoriprøven

Vil du bestå teoriprøven? Da bør du følge disse 10 tipsene som vil hjelpe deg med å forberede deg til teoriprøven og øke sjansene for å bestå.

Teoriprøven

Teoriprøven består av 45 spørsmål, og du har 90 minutter på deg til å besvare dem. For å bestå prøven må du ha minst 38 riktige svar, det vil si at du kan maks ha 7 feil for å bestå.

Stryker man på teoriprøven må det gå 14 dager før du kan ta den på nytt.

Når kan du ta teoriprøven?

For å ta teoriprøven til bil, klasse B, må du være minst 17,5år.

Før du kan ta teoriprøven må ha søkt om førerkort på forhånd. Dette er noe du kan sende inn elektronisk på Statens vegvesen sine nettsider. Husk at du også må bestille time for å ta teoriprøven.

Her kan du søke om førerkort og bestille time til teoriprøven.

1. Begynn tidlig

Jo tidligere du starter øve, jo bedre. Det er en stor fordel å begynne tidlig med å øve på teoriprøven. Dette er kunnskap du trenger å lære deg, og øvelseskjøringen blir også enklere når du er trygg på trafikkreglene.

PS: Visste du at vi har teoriprøver med hele 3 års tilgang for kun 390,-? Den finner du her.

2. Les pensumet nøye

For å bestå teoriprøven, bør du lese pensumet nøye. Det er viktig å forstå stoffet, da det reduserer sjansen for å stryke. Kjøp eller lån en teoribok og øv ved hjelp av teoriprøver på nett. Våre teoriprøver gir deg en god oversikt over hva du kan og hva du bør øve mer på.

3. Øv på trafikkskilt

Trafikkskilt er noe vi hele tiden må forholde oss til i trafikken, så det er viktig å kunne skiltene man møter på veien. Ikke glem å øve på skilt, dette er noe du vil få på teoriprøven.

4. Øv målrettet

Når du har skaffet deg en god oversikt over stoffet, er det lurt å finne ut av hva du trenger å øve mer på. Fokuser på dette og øv målrettet på emnene du synes er vanskeligst.

5. Vær godt forberedt

Våre teoriprøver for klasse B inneholder spørsmål fra alle delene av den nyeste pensumlisten til Statens vegvesen. Det gir deg en god oversikt over emnene. Du kan også velge å øve på én pensumdel om gangen. På denne måten kan du jobbe deg igjennom pensumet til du føler at du har kontroll.

6. Snakk med andre

Still spørsmål og snakk om trafikk med andre rundt deg. Trafikklæreren din, venner eller familie kan være gode hjelpere. Når man snakker om noe, husker man det bedre! 

7. Bruk tiden godt

Teoriprøven inneholder 45 spørsmål og du har 90 minutter. Slapp av og bruk tiden godt, dette vil hjelpe deg med å konsentrere deg og øke sjansene dine for å bestå.

8. Les spørsmålene nøye 

Det er fort gjort å lese litt feil eller overse detaljer i spørsmålene når man er stresset, så les spørsmålene nøye, så du er sikker på at du får med deg alt. Er du i tvil, bruk sunn fornuft. 

9. Øv så mye som mulig

or å bestå teoriprøven er det helt klart at jo mer du øver, jo bedre ligger du an til å bestå teoriprøven. Ved kjøp av tilgang til våre teoriprøver har du gode muligheter til å bestå teoriprøven.

10. Ikke mist motet

Har du strøket før, eller er redd for å stryke? Ikke mist motet. Gode forberedelser øker sjansen din for å bestå teoriprøven. Skulle du være så uheldig å stryke, er det ingen krise. Ta en dag pause, før du går i gang med øvingen igjen.

Ved kjøp av vår Gull-pakke, med tilgang i 3 måneder for 99,- får du beståttgaranti, som gjør at du får utvidet tilgang til du består teoriprøven hos Statens vegvesen😊​

Prøv vår gratis teoriprøve

Test deg selv med en gratis teoriprøve med 10 spørsmål. Spørsmålene er hentet fra flere deler av pensumet, og du vil til slutt få vite om du har bestått eller ikke. Sjekk hvordan du ligger an!

Huskeliste for teoriprøven:

  • Vær godt forberedt
  • Øv på alle pensumdelene
  • Søk om førerkort
  • Bestill time til teoriprøven 
  • Husk legitimasjon
  • Ta med penger
  • Ta deg god tid og pust med magen😊​

Kjøp tilgang, bestå teoriprøven:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *