Publisert Legg igjen en kommentar

Reager riktig: Brann i tunnel

I Norge har vi mer enn 1100 tunneler, med en samlet lengde på over 800 km. Ved brann i tunnel er det viktig å reagere raskt, men hva er riktig å gjøre?

1. Kom deg ut av tunnelen

Om mulig bør du kjøre ut av tunnelen. Selv om du må snu eller rygge er det ofte tryggest å komme seg unna raskt. Ikke vent på hjelp! Skru på varsellysene på bilen din og varsle andre trafikanter på vei inn. Du bør også ringe vegtrafikksentralen på nr. 175 på vei ut for å varsle.

2. Bruk nødtelefon, ikke mobiltelefon

Tunneler er utstyrt med røde skap med telefon og brannslukningsapparat. Hvis du bruker en nødtelefon vet vegtrafikksentralen automatisk hvilken tunnel du er i og hvor i tunnelen du ringer fra.

3. Brannslukningsapparatet varsler vegtrafikksentralen

Når du bruker et brannslukningsapparat som er montert i tunnelen vil det automatisk gå av en brannalarm hos vegtrafikksentralen. Da stenger tunnelen og ventilasjonsanlegget starte.

4. Kjør aldri inn i en stengt tunnel

Hvis bommen utenfor tunnelen er nede eller det blinker et rødt lys utenfor tunnelen, betyr det at du ikke kan kjøre inn. Da har det skjedd en hendelse som gjør at tunnelen er stengt. Kjør aldri inn i en stengt tunnel.

5. Vær oppmerksom og lytt til radio

Når du kjører i tunnel er det viktig å legge merke til sikkerhetsutstyr og rømningsveier, følge trafikkregler og holde god avstand til kjøretøyet foran. Lytt gjerne til radioen også, der vil du få informasjon dersom det skulle oppstå en hendelse.

Selv om alle ulykker er ulike, er det lurt å lære seg disse 5 rådene. Det vil hjelpe deg til å kunne reagere raskt hvis noe skjer og vil kunne hindre et større skadeomfang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *