Publisert Legg igjen en kommentar

Fire forskjellige moduser når man skal øve på teoriprøven

oversikt over de 4 øvingsmodusene for teoriprøven

Oppdatert 05.04. 2021:

Når du har kjøpt tilgang til teoriprøvene våre, får du mulighet til å øve i 4 forskjellige moduser, og den siste modusen som ble lansert nylig, kan du lese mer om nederst i innlegget. Her er en kjapp forklaring av de forskjellige modusene:

Skilt

Denne modusen gir deg en teoriprøve med 45 tilfeldige skiltspørsmål. Det finnes nærmere 300 skilt i Norge, og det er viktig å vite hva forskjellige skilt betyr. I skiltprøven får du mange forskjellige skiltspørsmål. Etter at du har svart på et teorispørsmål, får du med en gang vite om du har svart riktig eller galt, og i en del tilfeller får du en utdypende forklaring som hjelper deg til å se hvorfor svaret var riktig/galt. Du trenger altså ikke å vente til du har fullført hele teoritesten for å vite om du svart riktig eller galt på de forskjellige spørsmålene. På slutten får du vite om du besto eller ikke.

Eksamen

Denne teorimodusen ligner mest på teoriprøven hos Statens vegvesen på den måten at du ikke får vite resultatet før etter at du har fullført teoriprøven. Teoritesten består av 45 tilfeldige spørsmål fra forskjellige deler av pensum. Når du har fullført testen, få du også vite hvilke spørsmål du har svart riktig/galt på, og du får også mange utdypende forklaringer til svarene, som kan øke forståelsen og gjøre deg bedre rustet til den virkelige teoriprøven hos Statens vegvesen.

Ekspress

Denne populære modusen er praktisk når man ikke har tid til å fullføre en hel teoriprøve på 45 spørsmål. Denne teorimodusen gir deg en teoritest på 9 spørsmål, og på slutten får du vite om du besto eller ikke. Kravet for å bestå denne testen er litt strengere enn vanlig (fordi det regnes ut i henhold til en prosentsats), men det er bare en fordel, så kan man bli enda bedre rustet til teoriprøven hos biltilsynet.

De 9 pensumdelene du kan øve på, som tilsvarer de pensumdelene Statens vegvesen bruke for å lage den virkelige teoriprøven

Pensum

Denne modusen gir deg mulighet til å velge hvilken del av pensum du vil øve på. Pensum er delt inn i 9 hoveddeler – de samme hoveddelene som temalisten til Statens vegvesen er delt inn i. Vi anbefaler at du begynner med del 1, og når du har bestått den, kan du gå videre til del 2 osv. På den måten blir øvingen mer grundig og progressiv enn hvis man bare øver på tilfeldige spørsmål (selv om det også kan være nyttig, men på en annen måte).

Velg den modusen som passer best for deg

De forskjellige modusene har hver sine fordeler, og når du har kjøpt tilgang, du kan velge akkurat den modusen du vil, når du vil. Bytt gjerne mellom de forskjellige øvingsmetodene. Hvis du vil ha et råd, vil gi gjerne foreslå følgende:

  • Begynn med å lese en teoribok
  • Øv på de forskjellige pensumdelene i tur og orden, dvs. at du begynner på del 1 og gradvis jobber deg igjennom alle de 9 delene
  • Øv gjerne parallelt med at du leser teoriboken (f.eks. ved at du øver på den pensumdelen som passer til det du har lest i boken)
  • Ta en teoriprøve i Skilt- eller Ekspressmodus innimellom
  • Sjekk om du er klar for den virkelige teoriprøven, ved å øve i Eksamenmodus noen ganger til slutt

Lykke til med øvingen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *