Publisert 5 kommentarer

Nå blir det vanskeligere å jukse!

mann som jukser på teoriprøven

Statens vegvesen utvikler i disse dager et helt nytt teorisystem som som enkelt skal kunne brukes for alle slags førerkort. Målet er å sikre at de som tar teoriprøven faktisk kan det de skal. Håpet er bedre sjåfører og færre ulykker.

Prosjektet startet i fjor høst og skal lanseres i løpet av 2020. Det skal støtte alle typer førerprøver.

Høy strykprosent

Selv om det har vært gjort mange endringer på teoriprøven, er det trolig mange som møter opp uten å lese, for å sjekke hvor vanskelig testen er.

Slik systemet er nå, har man flere valg, der ett er det riktige. Har man flaks, kan man klare teoriprøven uten å lese og uten å kunne det som er nødvendig for å være en trygg medtrafikant. I 2018 besto under halvparten av de som gikk opp til teoriprøven. Tre år tidligere var tallet 62 prosent. I samme periode er det også flere forsøk på juks. I Larvik ble rettsalen for liten da 26 personer ble anmeldt for teoriprøvejuks høsten 2018.

Det nye systemet legger opp til en mye større variasjon i oppgaver og spørsmålsstilling. Denne uforutsigbarheten vil også gjøre det mer lønnsomt å lese hele pensum, fremfor å bare øve seg på å bestå prøven, sier Prosjektleder Gunn Marit Høistad i Statens vegvesen.

Hva betyr dette for deg som leser til teoriprøven? Det er nå viktigere enn noen gang å ha en bred forståelse av teoristoffet. Vi anbefaler å studere en av de kjente teoribøkene du kan få kjøpt i bokhandel, og å øve igjen og igjen på prøvene våre. Husk at du kan øve i forskjellige kategorier: «Øving», «Eksamen» og «Ekspress».

Lykke til videre med øvingen!

Kilde: https://www.dinside-no.

5 kommentarer på “Nå blir det vanskeligere å jukse!

 1. Det var skrekkelig lite variasjon i spørsmål her..

  1. Hei, Kristine!

   Takk for tilbakemelding 🙂 Databasen vår består av over 400 forskjellige spørsmål, så det burde være variasjon nok. Quiz-programmet velger ut tilfeldige spørsmål hver gang, men noen ganger kan det se det ut til at programmet velger litt for like spørsmål, så det skal vi være obs på!

   Hilsen bil-teori.no

 2. Hei I dag kom jeg ikke på prøven og jeg har gull og jeg ikke tatt det kan dere hjelpe meg

  1. Hei!

   Har du fortsatt problemer med å logge inn? Skriv i så fall en mail til support@bil-teori.no, så skal vi hjelpe deg 🙂 Du finner også svar på flere spørsmål på bil-teori.no/support

   Mvh
   bil-teori.no

 3. Hei, i går ettermiddag jeg klart ikke prøveteorie eksamen, men i dag jeg ble bestått tre ganger. To ganger til 45 spørsmålene og en gang til 9 spørsmålene . Første gang jeg gjorde 7 feilsvar og andre gang 6 feil svar siste gang 1 feil. Så jeg er veldig fornøyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *