Publisert Legg igjen en kommentar

Slik slipper du å skrape is

skrape fronruten

Lei av å skrape is på frontruten hver morgen?

Her er 5 tips (og noen advarsler) som kan være til hjelp:

  1. Dekk til frontruten om kvelden. Bruk aviser, en liten presenning, et gammelt ullteppe eller et dekke som er ment å beskytte mot sol og snø. Dette vil hindre isdannelse. Eneste minus er at sidevinduene og bakruten må skrapes (dette kan løses ved å bruke en heldekkende presenning, eller topphatt). OBS: Husk å feste dekket godt i tilfelle det blåser opp i løpet av natten.
  2. Bruk kupévarmer. En slik liten varmvifte vil sørge for at ruten er isfri, samtidig som bilen er varm å sette seg inn i. Men kupéviften vil som regel kreve at du har tilgang til strøm utenfra.
  3. Bruk isfjerningsspray. Man får kjøpt sprayer til av-ising (eller «de-icing») flere steder, og det kan gjøre det lettere å skrape is.
  4. Slå på varmetrådene i frontruten, hvis bilen din er utstyrt med dette (dessverre bare et fåtall biler som har dette).
  5. Hvis du tilfeldigvis har 300 000 kr til overs, kan du kjøpe en garasje … En carport gjør også jobben hvis målet er å slippe å skrape frontruten.

BILLIGST: Hvis ingen av disse alternativene er noe for deg, kan du jo alltids investere i en god isskrape. Du finner mange tester på nettet som kan hjelpe deg til å velge en god skrape, for eksempel en skrape til under 50-lappen.

OBS: Ikke la deg friste til å helle varmt vann på en isete rute – det kan riktignok fjerne isen i en fart, men du kan også føre til at du må bytte frontrute, ettersom den kan sprekke på grunn av temperaturforskjellen.

Ønsker du tips til å øvelseskjøre om vinteren? Les blogginnlegget her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *