Publisert Legg igjen en kommentar

Rundkjøring til besvær

rundkjøring

Mange blir usikre når de kommer til en rundkjøring. «Hvor skal jeg plassere bilen? Skal jeg bruke blinklys? Når skal jeg bruke blinklys?» Dette er tanker som kan dukke opp. Her kommer bruksanvisningen:

Hvordan man kjører i en rundkjøring

Når man kjører mot en rundkjøring, er det viktig å avpasse farten. Da får man et overblikk over trafikkflyten i rundkjøringen, og man får tid til å lese skiltene, slik at man vet hvor man skal plassere bilen. Har man for stor fart inn mot rundkjøringen, er det noe som kan skremme de bilistene som allerede er inne i rundkjøringen.

Rundkjøringer er som veikryss. Det betyr at hvis det er flere kjørefelt, skal du legge deg i det høyre feltet hvis du skal svinge til høyre for midten. Skal du rett fram, skal man velge det feltet som er hensiktsmessig, fortrinnsvis høyre, ifølge Statens vegvesen. Skal man svinge til venstre for midten, skal man velge det venstre feltet. Merk: Noen ganger kan man bruke høyre felt for å kjøre lenger enn rett fram i rundkjøringen, for eksempel hvis skiltingen tilsier det. OBS: Når man skal skifte felt inne i rundkjøringen, har man vikeplikt.

Rundkjøringer er som veikryss.

Man skal bruke blinklys for å kommunisere med de andre trafikantene. Det betyr at hvis du skal ta første avkjøring til høyre, skal du begynne å blinke allerede før du kjører inn i rundkjøringen. Skal du ta en annen avkjøring, begynner du å blinke til høyre «når du er på høyde med siste utkjøring før du selv skal ut», ifølge Statens vegvesen. Merk: Hvis du skal til venstre i en liten rundkjøring med bare ett kjørefelt inn mot rundkjøringen, kan det være lurt å blinke til venstre allerede før du kjører inn i rundkjøringen. OBS: Bruk også blinklys når du skal skifte felt inne i en rundkjøring med flere kjørefelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *